14:28
02.07.2023 / Рахуємо бюджет на придбання кондиціонеру

Скільки коштує ваш кондиціонер? Або скільки коштів ви збираєтесь витратити на придбання кондиціонеру? Не кожна людина ставить собі ці питання. Є багато брендів кліматичної техніки. Японські, китайські, європейські виробники пропонують вам по декілька серій побутових та комерційних кондиціонерів. Зорієнтуватися складно, бо коли ви дивитесь на нову техніку, то зовні майже все виглядає пристойно і привабливо.

Дехто вважає, що всі кондиціонери приблизно однакові - і це фатальна помилка. Декому здається, що він купляє кондиціонер на останні гроші і у нього більше не буде можливості в житті заробити або отримати кошти для придбання більш надійної кліматичної техніки, тому він має придбати щось дешеве, але надійне. "Дешеве і надійне" може бути в чиїйсь уяві. Коли мова йде про техніку з гідравлічними, електронними компонентами - це вартує певних коштів.

При визначенні бюджету іноді не враховують наступні фактори:

1. Для якого приміщення буде придбано кондиціонер?

Якщо, наприклад для спальні - то для нього повинні бути максимальні вимоги по гучності обох(!) блоків. Таким вимогам відповідає тільки японська кліматична техніка, незалежно від того, що написали в рекламі китайські або корейські виробники.

2. Скільки людей буде мати доступ до керування кондиціонером?

Це впливає на термін експлуатації. Якщо мова йде про офіс або магазин, краще обирати комерційний тип кондиціонера, а не настінний. Оскільки така техніка виготовлена на інших компонентах, які є більш стійкими до некоректної або безперервної експлуатації. Повертаючись до питання бюджету, пропонуємо дуже простий спосіб визначення вартості. Ваш майбутній кондиціонер має коштувати в 3(три) рази більше, чим ваш телефон. Аргументи наступні: вага телефону 100-200 граммів, а вага кондиціонеру 25-30 кг. При виготовленні телефона використані сучасні технології в електроніці та програмуванні. Те саме використано при виготовленні сучасного кондиціонера, а на додаток гідравлічна система високого тиску. В обох випадках вартість технологій в перерахунку на кілограм ваги техніки не дуже відрізняється. Але вага кондиціонера в 300 разів більша. Тому якщо людина придбала смартфон, ЇЇ кондиціонер має вартувати більше. Ну нехай не в 300 разів більше, але хоча б в три рази.
Просмотров: 278 | Добавил: k7 | Рейтинг: 4.8/12